Klinefelter syndrom og psykisk helse

Foreningen vet at en del KS gutter/menn sliter med psykiske problemer i hverdagen. Redaksjonen fant følgende artikkel på Frambu sin hjemmeside. For de som er interessert i tema, anbefaler vi at de klikker seg in på "Les mer om mental helse her". som står nederst i artikkelen.

Verdensdagen for psykisk helse

Onsdag 10. oktober er verdensdagen for psykisk helse. Hovedtemaet i år er ungdom og psykisk helse. Dagen markeres med rundt 1500 arrangementer over hele landet, samt med arrangementer og kampanjer i ukene før og etter selve dagen.

Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober er en internasjonal dag som startet i 1992 av World Federation of Mental Health og Verdens helseorganisasjon (WHO). Siden 2004 har Mental Helse vært koordinator for dagen i Norge, i samarbeid med Sosial og Helsedirektoratet.

Rammer mange
Hver tredje nordmann opplever psykisk sykdom på et tidspunkt i livet, og rundt halvparten av befolkningen har en eller flere familiemedlemmer som er psykisk syke. Fire av ti pasienter hos allmennlegene kommer på grunn av psykiske plager og antall uføre med psykiske lidelser øker.

Fokus på ungdom og psykisk helse
Undersøkelser viser at en av fem ungdommer sliter psykisk i større eller mindre grad, og at mange ungdommer ikke ber om hjelp selv. Derfor setter verdensdagen i år fokus på ungdom og psykisk helse. Målet er at flere av ungdommene som trenger det skal be om hjelp så tidlig som mulig for å unngå at problemene får utvikle seg.

Åpenhetsprisen til Marco Elsafadi
I forbindelse med verdensdagen deler Mental Helse ut sin årlige åpenhetspris. Prisen går til en person som har vært i medias søkelys og vist åpenhet rundt psykisk helse. Onsdag morgen ble prisen for 2007 tildelt Marco Elsafadi, som er leder for organisasjonen New Page. New Page hjelper ungdom som sliter med å få orden på livet sitt. New Page har også opprettet samtalegrupper for innvandrerungdom med fokus på mestring i et nytt land.

Les mer om verdensdagen for psykisk helse her.

Les mer om Mental helse her.